enveloppecontact enveloppesupport
loginlogin nieuwsnieuws  
homehome
Werbon
Track & Trace
Scan & Go

Road Jack installatie


Hoe werkt het?

Road Jack is een softwareprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor mobiele telefoons. Het programma wordt ÚÚnmalig ge´nstalleerd op de telefoon. Nadat het programma is ge´nstalleerd, kan eenvoudig worden gecommuniceerd met het RoadJack-manager programma op de computer van de co÷rdinator op kantoor.


Hoe activeer ik de Road Jack toepassing op mijn mobiele telefoon?

Het activeren van RoadJack op de mobiele telefoon gaat op dezelfde manier als het downloaden van een (polyfone)ringtone of een Java spelletje. Volg deze stappen:

Stap 1.
Controleer of de mobiele telefoon geschikt is om Road Jack te installeren.
De mobiele telefoon moet Java ondersteunen. Weet u niet zeker of uw toestel Java ondersteunt, controleer dit dan op de website van uw telefoonfabrikant of op deze pagina.

Stap 2.
Controleer of de instellingen op de mobiele telefoon goed staan.
De juiste (WAP-)instellingen kunnen automatisch naar de telefoon worden gestuurd via www.bel.nl en/of via de website van uw mobiele netwerk operator. (KPN, T-Mobile, Orange, Vodafone, Telfort).

Stap 3.
U ontvangt een WAP-push bericht (net zoals bij een polyfone ringtone of Java-game), volg de instructies en RoadJack wordt geactiveerd op uw telefoon.Veelgestelde vragen:

Wat zijn de kosten?
Is mijn mobiele telefoon geschikt om Road Jack te gebruiken?
Waarom kan ik Road Jack niet downloaden als ik klik op het WAP push bericht?
Ik heb geen WAP push bericht ontvangen. Wat nu?
Wat moet ik doen met het WAP push bericht dat ik ontvangen heb?


Wat zijn de kosten?
De mobiele telefoon maakt alleen verbinding om gegevens te verzenden en binnen te halen. Dit dataverkeer kost gemiddeld enkele centen (afhankelijk van abonnement en mobiele operator)

^

Is mijn mobiele telefoon geschikt om Road Jack te gebruiken?
De mobiele telefoon moet Java ondersteunen. Meer dan 90% van alle gangbare toestellen ondersteunt Java. Weet u niet of uw telefoon Java ondersteunt, controleer dit dan op de website van uw telefoonfabrikant of op deze pagina.

^

Waarom kan ik Road Jack niet downloaden als ik klik op het WAP push bericht?
U heeft een wap push bericht ontvangen maar het activeren van de toepassing lukt niet? WAP is mogelijk niet goed ge´nstalleerd op uw mobiel. Controleer of de instellingen op de mobiele telefoon goed staan. De juiste (WAP-)instellingen kunnen automatisch naar de telefoon worden gestuurd via www.bel.nl en/of via de website van uw mobiele netwerk operator.
ORANGE - TELFORT - T-MOBILE - VODAFONE - KPN

^

Ik heb geen WAP push bericht ontvangen. Wat nu?
Er kunnen een paar oorzaken zijn voor het niet ontvangen van de download:

a) De WAP instellingen zijn niet correct.
WAP is mogelijk niet goed ge´nstalleerd op uw mobiel. Controleer of de instellingen op de mobiele telefoon goed staan. De juiste (WAP-)instellingen kunnen automatisch naar de telefoon worden gestuurd via www.bel.nl en/of via de website van uw mobiele netwerk operator.
ORANGE - TELFORT - T-MOBILE - VODAFONE - KPN

b) WAP Push is geblokkeerd op jouw mobiel.
Op sommige toestellen staat WAP push standaard uitgeschakeld. Als dit het geval is, kunt u geen downloadlinks ontvangen. (Dit probleem doet zich voornamelijk voor op Samsung en SonyEricsson toestellen.)
Zo kunt u WAP push inschakelen op uw toestel:
Samsung: Ga naar "Berichten" vanuit het hoofdmenu, en dan naar WAP Push/Push toestaan. Verander de instelling naar "altijd".
SonyEricsson: Ga naar "Berichten" vanuit het hoofdmenu, en dan naar WAP Push/Push toestaan. Verander de instelling naar "always".

c) Siemens: De HTTP- and JAVA-profielen zijn niet geconfigureerd.
Bij Siemens toestellen moeten de HTTP en Java profielen afzonderlijk geconfigureerd worden met de normale WAP instellingen. Hiervoor kunt u het beste een deskundige om hulp vragen.

^

Wat moet ik doen met het WAP push bericht dat ik ontvangen heb?
Open het WAP push bericht en scroll naar beneden tot de downloadlink. Klik op de link. U wordt meteen verbonden met Flying Bytes en de download begint automatisch. Let op: Klik nooit op "onderbreken" tijdens de download! Als de download is afgerond, sla deze op. Nu kunt u RoadJack meteen gebruiken op uw toestel!


^

Wil het nog niet lukken? Neem contact op met uw zakelijke telecom dealer.
contact